tisdag 17 september 2013

Rimbobullar


Hej!

Igår blev det bullbak här hemma. Det blev mumsiga rimbobullar som påminner lite om wienerbröd. 
Min farmor brukade göra dem när jag var liten och jag tänkte bjuda på receptet:


25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat margarin eller smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g margarin eller smör
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker

Pensling och garnering:
ägg
pärlsocker

Rör ut jästen i lite av mjölken i degbunken. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman dem till en smidig deg. 
Kavla ut den försiktigt till en stor fyrkant, 40 x 40 cm. Skär den i fyrkanter, 8 x 8 cm.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och lägg lite av fyllningen på mitten av varje fyrkant. 
Nyp ihop dem och lägg dem i pappersformar. Låt bullarna jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur. 
Pensla dem med ägg och strö på lite pärlsocker. 
Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter i 250°C.


Ni måste prova! De är supergoda :)

Kram Sara


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar