fredag 7 februari 2014

Brytbröd med parmesanost


Hej på er!

Tänkte idag tipsa er om ett supergott bröd, som dessutom är väldigt enkelt att göra.


Brytbröd med parmesanost
25 g jäst
2,5 dl kall mjölk
0,5 dl olivolja
2 dl parmesanost
0,5 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl
ägg till pensling
vallmofrön

1. Lös upp jästen i lite av mjölken i en degbunke. Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten och saltet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg i ca 5 minuter. Täck degen med en bakduk och låt jäsa i ca 1 timme.

2. Ta upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den. Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 200 grader.

5. Låt brödet svalna och ta sedan bort kanten från formen. 


Hoppas ni får en fantastisk helg!

Kram Sara




2 kommentarer:

  1. Å det där brödet...
    Ser fantastiskt gott ut!
    Får pröva att baka det någon gång:)

    Ha en bra dag!

    Kram Sofi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag du ska göra, det är så gott!

      Kram

      Radera