fredag 31 maj 2013

Äppelblom


Hej på er!

Då var det fredag igen, den här veckan har gått så fort. Ikväll ska vi iväg och äta hos svärmor, lyxigt :)

En bild på några av vårens sista äppelblommor får det bli idag. Jag tycker nyss äppelträden började blomma och nu är det snart inga blommor kvar...

Ha en trevlig helg!

Kram Sara

torsdag 30 maj 2013

Köksträdgården


Hej!

Idag har det varit stängningsdag på dagis, så lille W och jag har varit iväg till Plantmarknaden. Där tittade vi på kaniner, grisar och getter och köpte växter till vår lilla "köksträdgård".


Rabarber, jordgubbar, tomatplantor, gräslök, persilja, citronmeliss, rosmarin och oregano har planterats. Den lilla rabarbern längst bort ser ganska ensam ut, men den växer nog till sig :)


Tre olika sorters jordgubbar blev det.

Kram Sara


onsdag 29 maj 2013

Trädgårdspyssel

Rustika krukor i gjutjärn - finns i butiken
Hej!

Idag har jag hunnit med en del pyssel i trädgården på förmiddagen. Rabatten på framsidan är rensad och jag har fyllt på med jord i odlingskragarna i köksträdgården. Tungt var det, men det är skönt nu när det är klart. Om det inte regnar imorgon tänkte jag bege mig till Plantmarknaden och inhandla lite växter. Jag vill ha rabarber och jordgubbar, och sen får vi se vad det blir mer :)

Ha en bra dag!

Kram Sara

tisdag 28 maj 2013

Blått


Hejsan!

Jag känner mig helt slut ikväll. Efter en intensiv dag på jobbet och mycket att göra när jag kom hem så ska det bli skönt att få krypa ner och sova om några timmar.


Just nu går vårt sovrum i färgerna vitt, blått och grått. Snart ska även mitt fina överkast som påminner om ett blått lapptäcke plockas fram.


Jag tycker det är så fint med blått till sommaren :)


De vita rosorna som jag köpte till helgen är fortfarande lika fina.

Imorgon hoppas jag att vädret är på min sida, för jag har planerat en förmiddag ute i trädgården. Rabatter ska rensas och planterandet i köksträdgården ska påbörjas.

Kram Sara




måndag 27 maj 2013

Underbara kuddar


Hej svejs!

I webbutiken finns flera vackra kuddfodral från Hasta Home. De går i färgerna vitt, grått och härligt blå. Jättefint nu till sommaren, tycker jag.


Fina knytband.



Jag tycker om att ha mycket kuddar i sängen och i soffan.


Nu ska jag tända lite ljus och så ska vi ha myskväll här!

Kram Sara




söndag 26 maj 2013

Nu öppnar vi!

Handgjord vas från House Doctor - finns i butiken.
Hej på er!

Mors Dag idag och solen skiner!

Nu har vi slagit upp portarna till vår webbutik Lilla Tegelbruket. Just nu har vi ett öppningserbjudande med 20% rabatt på allt i butiken!

Ha en fin dag :)

Kram Sara


fredag 24 maj 2013

Fredag


Hej!

Äntligen fredag! Det känns skönt med helg :)

Jag har köpt en ny vaxduk till bordet på altanen, en vit med vita blommor på. Nu blev det lite mer enhetligt där ute. Bara dynorna som inte passar in...

Jag måste berätta om något obehagligt som händer här. Vi har en del ljuslyktor med värmeljus i ute på altanen, och vid ett flertal tillfällen har någon eller något varit här och tagit värmeljusen. Ingenting annat fattas, bara ljusen. Det har hänt flera gånger de senaste veckorna och jag tycker att det är riktigt läskigt!

Ha en trevlig helg!

Kram Sara

onsdag 22 maj 2013

Något att klättra på...


Hej!

Va roligt att så många har kikat in här! :)

Jag har fått en fin gammal rostig stege av min pappa. Jag har placerat den i rabatten som jag började plantera förra sommaren. 


Förhoppningen är att denna lilla blå-lila blomma ska vilja klättra på den. En klematis ska det tydligen vara, enligt de som vet :)


Jag kikade igenom rabatten idag och det verkar som om fler blommor än jag först trodde har överlevt vintern. Det behövs en rejäl rensning av ogräs, det får jag nog ta tag i till helgen.

Idag har det regnat nästan hela dagen. Jag tycker bara att det är bra för jag har planterat lite gräs på några ställen där vi har jämnat till gräsmattan, och lite regn gör ju att det växer bättre. 

Ikväll blir det mys framför tv:n, men först ska vi äta köttfärspaj.

Kram Sara





måndag 20 maj 2013

Välkommen hit!


Varmt välkommen hit till min nya blogg!
 
Jag hoppas att så många som möjligt vill kika in här. Jag ser detta som en nystart, förhoppningsvis kommer jag att hitta massor av inspiration som jag hoppas att ni vill dela tillsammans med mig.
 
Inom kort kommer vår webbutik Lilla Tegelbruket att öppna, där vi kommer att sälja lantlig inredning. Jag säger till när vi slår upp portarna!
 
Ha en fin kväll!
 
Kram Sara