Hej!
Igår blev det bullbak här hemma. Det blev mumsiga rimbobullar som påminner lite om wienerbröd.
Min farmor brukade göra dem när jag var liten och jag tänkte bjuda på receptet:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat margarin eller smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g margarin eller smör
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
Pensling och garnering:
ägg
pärlsocker
Rör ut jästen i lite av mjölken i degbunken. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman dem till en smidig deg.
Kavla ut den försiktigt till en stor fyrkant, 40 x 40 cm. Skär den i fyrkanter, 8 x 8 cm.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och lägg lite av fyllningen på mitten av varje fyrkant.
Nyp ihop dem och lägg dem i pappersformar. Låt bullarna jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur.
Pensla dem med ägg och strö på lite pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter i 250°C.
Ni måste prova! De är supergoda :)
Kram Sara
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar